U ponedeljak 29. januara odlučili smo da otpočnemo projekat za mobilnu aplikaciju “Srpsko-hrvatski” za Android i iPhone. Softver za prevođenje “srpsko-hrvatski” (dostupan na adresi http://srpsko-hrvatski.com) trenutno funkcioniše isključivo kao web aplikacija. Želja nam je da ga obezbedimo i za mobilne korisnike.

Plan izrade

Pošto već imamo softver koji radi, trebalo bi biti jednostavno napraviti mobilnu aplikaciiju za pristup ovom softveru.

Tehnička izrada

Pošto imamo najviše iskustva u tehnologiji React Native, to će biti korišćeno za izradu.

Trenutno vebsajt funkcioniše kroz non-secure HTTP, pa ćemo morati kupiti HTTPS sertifikat i otvoriti taj kanal komunikacije, jer mobilne aplikacije iz App Store-ova ne dozvoljavaju non-secure komunikaciju.

Dizajn

Zasad nemamo planova za dizajn, jer je funkcionalnost vrlo jednostavna. Moguće da ćemo uraditi “in-house” dizajn koji predstavlja neki neutralan vizuelni interfejs.

Biznis model

Planiramo da otvorimo isključivo subscription-based članstvo. To jest, 6-mesečno i godišnje članstvo po određenoj ceni. Trebalo bi ostvariti i mogućnost trial membership, tj. besplatno članstvo na određeno vreme, ili kao i vebsajt, sa ograničenom količinom teksta za prevođenje.

Implementacija

Planiramo da izađemo s prvom verzijom u produkciji za 3 meseca od danas, dakle do kraja aprila 2024. Naši zaposleni radiće na ovom projektu oko 15% svog raspoloživog vremena.

By arthak

Leave a Reply

Your email address will not be published.