O kompaniji

Arthak d.o.o je osnovan u julu 2020, prvobitno za potrebe poslovanja sa švajcarskom kompanijom People Analytix sa sedištem u Cirihu, a potom i za održavanje i dalji razvoj nekih postojećih projekata. Sedište kompanije je u Novom Beogradu, u Srbiji.

Arthak d.o.o. stoji iza projekta Mau King, koji predstavlja online verziju kartaške igre Mau Mau za mobilni telefon. Ovo je najbolja postojeća multiplayer online verzija igre Mau Mau po pravilima kakva se igraju na Balkanu, u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Bosnii Hercegovini. Više od nekoliko hiljada igrača širom naših prostora trenutno se takmiči u istoj rang listi za Mau Mau rejting. Pogledajte više o Mau King-u, kao i o našoj medijskoj pokrivenosti i popularnosti, u našem članku Mau King pod Arthakovom zastavom.

Naš projekat je i online prevodilac za srpski i hrvatski jezik, pod nazivom srpsko-hrvatski.com. Ovaj projekat jedini je na ovim prostorima koji egzaktno prevodi obostrano između ekavice i ijekavice, prevodeći kompletne tekstove bez gubitka gramatičke ispravnosti. Takođe prevodi između hrvatskih i srpskih razlika, latinicu i ćirilicu, transkripciju velikog broja stranih imena i više. Pročitajte detaljnu analizu našeg prevodioca u članku PC Press-a iz 2024. godine, kao i u našem ličnom članku Ar.

Trudimo se da objedinimo i neke softverske usluge kao tim za izradu softvera. Kako Darko Maksimović predstavlja i glavnog inženjera našeg glavnog inostranog klijenta (Passion.io), i prethodno je predstavljao arhitektu švajcarske kompanije People Analytix, tako kao kompanija održavamo profesionalne kontakte s ovim kompanijama i dobre odnose. Od maja 2021. dobili smo prvog kolegu u Beogradu za fullstack JavaScript Andriju Vujovića i trudimo se da proširimo saradnju.

Ovde u Beogradu cilj nam je da napravimo ekspertski hub na ekspertskim vrednostima, da od nas zavisi glavnina projekta i da to uvek činimo “rock solid” – najkvalitetenije. I kao nagradu za sve to, da baš dobro zaradimo. Imamo ekspertizu da to i učinimo, a ti nam se možeš pridružiti!